<< Vissza 'Szolgáltatások' szekció tartalmához

 

Videokonferencia eszközök és termek igénybevétele

 

 

A Magyar Nemzeti Host három szolgáltatási kategóriában tudja biztosítani videokonferencia eszközök igénybevételét.

 

Távoli helyszínről indított (ott megszervezett) videokonferenciába egyetlen helyi szereplő bekapcsolása.
Ebben a kommunikációs szituációban a helyi résztvevő fülhallgatót visel, a távoli helyszín történéseit számítógép monitoron keresztül követi. A helyi prezentációs eszközök alkalmazása korlátozott, az nagymértékben a távoli (lebonyolító) helyszín technikai lehetőségeitől függ. A távoli helyszínen adott esetben többen is elhelyezkedhetnek.
A szolgáltatást hagyományos irodai környezetben elhelyezett számítógépes munkaállomás mellett lehet igénybe venni. Maximális létszám 1 fő.

 

Távoli helyszínről indított (ott megszervezett) videokonferenciába több helyi szereplő bekapcsolása.
Ebben a kommunikációs szituációban a helyi résztvevők a távoli helyszín képét és hangját TV-n keresztül követik. Saját hangjukat az asztalba épített mikrofonok közvetítik. A helyi prezentációs eszközök alkalmazása szélesebb körű, nagymértékben a távoli (lebonyolító) helyszín technikai lehetőségeitől függ.
A szolgáltatást hagyományos irodai környezetben elhelyezett önálló tárgyalóasztal mellett lehet igénybe venni. Maximális létszám 5 fő.

 

Saját vagy távoli helyszínről indított (megszervezett), videokonferenciába több helyi szereplő bekapcsolása.
Ebben a kommunikációs szituációban a helyi résztvevők a távoli helyszínek képét és hangját fali (plazma) TV-ken keresztül követik. Saját hangjukat az asztalba épített mikrofonok közvetítik. A helyi prezentációs eszközök alkalmazása rendkívül széles körű, kiterjed virtuális környezetben elhelyezkedő szereplők bekapcsolására is. A bekapcsolt távoli videó-konferencia helyszínek száma általában 1-4 között változik.
A szolgáltatást önálló légkondicionált helyiségben elhelyezett tárgyalóasztal mellett lehet igénybe venni. Maximális létszám 9 fő (tárgyalóteremben) + 6 fő (stúdióban)

 

  • A videokonferencia kapcsolatok felépítése mind PSTN hálózatokon (ISDN), mind IP alapon (Ethernet) lehetséges.
  • A maximális sávszélesség  (ITU-T) H.320 esetén 2 Mbps, H.323 esetén 3 Mbps.
  • A beállítható videó szabványok: H.261, H.263, H.363+, H.263++, H.264
  • A beállítható audió szabványok: G.711, G.722, G.722.1, G.728

 

 

Copyright © MNH 2006
Utolsó frissítés: 2006-02-20

<< Vissza 'Szolgáltatások' szekció tartalmához