|
Az egy főre jutó élelmiszer-fogyasztás,
2001 |
Dokumentumok : KSH Adatok 2 : 12. |
|
|
Megnevezés |
A
háztartásfő 60-69 éves |
A
háztartásfő 70 éves és idősebb |
Az
összes háztartás |
Sertéshús |
20,6 |
18,8 |
16,8 |
Marha-
és borjúhús |
1,1 |
1,3 |
1,0 |
Belsőség
és egyéb húsok |
3,2 |
3,6 |
2,4 |
Hal,
halkonzerv |
2,0 |
1,8 |
1,9 |
Baromfihús |
27,6 |
25,9 |
20,9 |
Szalámi,
szárazkolbász, sonka |
6,8 |
6,2 |
5,8 |
Egyéb
hentesáru, húskonzerv |
13,3 |
12,8 |
12,0 |
Húsfélék összesen |
74,5 |
70,4 |
60,7 |
Tojás,
db |
259 |
251 |
185 |
Tej,
liter |
82,3 |
94,1 |
66,6 |
Sajt |
3,1 |
3,1 |
2,9 |
Tejkonzerv,
tejpor, túró, egyéb tejtermék |
4,7 |
4,4 |
5,1 |
Joghurt,
kefír, tejföl, liter |
11,1 |
11,8 |
8,7 |
Vaj,
margarin |
5,9 |
6,2 |
4,3 |
Zsír,
szalonna |
10,9 |
10,9 |
7,0 |
Étolaj |
13,5 |
13,2 |
9,5 |
Zsiradék összesen |
30,2 |
30,3 |
20,8 |
Kenyér |
74,8 |
71,5 |
62,5 |
Péksütemény |
9,2 |
9,5 |
9,2 |
Kenyér és péksütemény összesen |
84,0 |
81,0 |
71,7 |
Egyéb
cereáliák |
49,8 |
49,4 |
33,1 |
Cereáliák összesen |
133,8 |
130,4 |
104,8 |
Cukor |
24,1 |
26,6 |
17,7 |
Szárazhüvelyesek |
2,2 |
2,0 |
1,5 |
Dió,
mák, mogyoró, mandula |
1,6 |
1,6 |
1,1 |
Burgonya |
59,9 |
61,5 |
43,5 |
Friss
zöldség, főzelék |
81,6 |
73,9 |
51,5 |
Tartósított
zöldség, főzelék |
7,2 |
6,9 |
6,3 |
Zöldség összesen |
88,9 |
80,8 |
57,8 |
Friss
gyümölcs, déligyümölcs |
62,2 |
63,2 |
44,0 |
Tartósított
gyümölcs |
15,1 |
12,2 |
15,3 |
Gyümölcs összesen |
77,3 |
75,4 |
59,3 |
Zöldség, gyümölcs összesen |
166,1 |
156,2 |
117,1 |
Vissza
a tartalomhoz
|
|
|