Pikáns copf
Szabadidő és kultúra : Hobby : Főzés : Pikáns copf  

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1/2 csokor snidling
1/2 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
10 dkg félkemény sajt
5 dkg húsos füstölt szalonna
1 tojás
vaj a tepsihez
A kenéshez:
1/2 tojássárgája
1/2 evőkanál tej
Előkészítés: A lisztet nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Kissé elkeverjük, letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.

Elkészítés:
A snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, a hagymát meghámozzuk, mindegyiket apróra vágjuk. A sajtot és a szalonnát apró kockákra vágjuk, a snidlinggel, a petrezselyemmel, a hagymával és a tojással együtt a tésztához adjuk. Alaposan összedolgozzuk, lefedjük és 60 percig meleg helyen kelesztjük. Egy tepsit vajjal kenünk ki. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, három részre osztjuk és 30 centi hosszú rúddá sodorjuk. Copffá fonjuk, a tepsire fektetjük, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, bekenjük vele a tésztát. A sütő középső rácsán mintegy. 40 percig sütjük, majd elkészítését követően 3 óra múlva kínáljuk.