Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1/2 csokor snidling
1/2 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
10 dkg félkemény sajt
5 dkg húsos füstölt szalonna
1 tojás
vaj a tepsihez
A kenéshez:
1/2 tojássárgája
1/2 evőkanál tej
Előkészítés: A lisztet nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést
nyomunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet.
Kissé elkeverjük, letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.
Elkészítés:
A snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, a hagymát meghámozzuk,
mindegyiket apróra vágjuk. A sajtot és a szalonnát apró kockákra
vágjuk, a snidlinggel, a petrezselyemmel, a hagymával és a tojással
együtt a tésztához adjuk. Alaposan összedolgozzuk, lefedjük és 60
percig meleg helyen kelesztjük. Egy tepsit vajjal kenünk ki. A tésztát
még egyszer átgyúrjuk, három részre osztjuk és 30 centi hosszú rúddá
sodorjuk. Copffá fonjuk, a tepsire fektetjük, letakarjuk, és 30
percig pihentetjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, bekenjük vele a tésztát.
A sütő középső rácsán mintegy. 40 percig sütjük, majd elkészítését
követően 3 óra múlva kínáljuk.
|